Despre

Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a deveni fotomodel?

Trebuie sa fie o persoana simpatica, talentata, perseverenta si sa fiefoarte motivata.


 

SFATURI PENTRU A DEVENI UN MODEL DE TOP

BUNELE MANIERE

Ne referim in primul rand la politetea zilnica obisnuita, de exemplu salutul la sosire si la plecare sau expresiile "te rog" si "multumesc". Ele nu trebuie sa lipseasca din nicio interactiune a unui model. Cu toate ca par banale si inutile, mult folositele formule de politete sunt de fapt dialectul care iti permite sa te intelegi bine cu oamenii pe care abia i-ai cunoscut si despre care nu stii inca nimic. Nu in ultimul rand, politetea este un semn de respect pentru cei din jurul tau si de cele mai multe ori este apreciata corespunzator.

PUNCTUALITATEA

Este pur si simplu obligatorie, fie ca este vorba despre castinguri sau despre joburi. Daca intarzii la un interviu, pe langa impresia neplacuta pe care o faci, iti aduci deservicii si in cariera, deoarece directorul de casting va evita sa te angajeze, considerand ca te vei comporta la fel si in cazul in care vei primi jobul respectiv. Iar cand ajungi prea tarziu la un job, efectul negativ este multiplicat prin faptul ca intrerupi programul unei intregi echipe, ceea ce iti va crea o reputatie de neseriozitate.

PREGATIREA

Pentru fiecare casting sau job, portofoliul trebuie sa contina cele mai noi materiale ale tale, iar tu trebuie sa fii bine odihnita si plina de energie; doar asa poti face fata tuturor provocarilor profesionale.

PERSEVERENTA

Nu te lasa descurajata de castingurile care nu se concretizeaza in angajare. Daca vrei sa fii model, trebuie sa inveti sa iti pastrezi un moral bun chiar si atunci cand, dupa 10, 20 de interviuri, nu ai reusit sa obtii niciun job. Continua sa te ingrijesti, fii optimista, urmeaza sfaturile agentiei tale si mergi mai departe.

GESTURI PLACUTE

Un model care trimite un mesaj de multumire directorului de casting sau clientului dupa fiecare job, iar, la sfarsitul anului, felicitari celor cu care a colaborat, are toate sansele sa ramana in memoria oamenilor importanti din domeniu si sa fie solicitat pentru joburi mai frecvent decat cele care nu se derajeaza cu asemenea atentii.

ATITUDINEA POZITIVA

Este un plus in orice situatie, toata lumea prefera sa lucreze cu o persoana plina de entuziasm. Dorinta de munca, exuberanta, intensitatea si optimismul sunt atuuri pe care ti le poti insusi cu usurinta si care iti vor aduce avantaje importante.


Cate tipuri de modeling sunt?

Moda, fashion


se prezinta ultimele tendinte in moda, prezentari, cataloage (se cer masuri fizice mai stricte)

Comercial


publicitate pentru produse comerciale (marea majoritate a modelingului se afla in jurul acestei categorii iar cererea de modele este foarte mare)

Parti ale corpului


publicitate pentru produse specifice, in general cosmetice

Glamour


reviste, calendare, postere nud si seminud